God jul- og litt herøyainformasjon.

Hei alle sammen.
Nå i juleinnspurten er det tid for en liten oppsummering av sakene vi har arbeidet med dette året. De fleste sakene er nedfelt i kommunens pågående «Revisjon av kommuneplanens arealdel» Viser her til tidligere informasjon og tilgjengelige dokumenter. Denne saken skulle i utgangspunktet behandles i bystyret den 13. desember. Men på forespørsel ble det fra kommunens side opplyst at merknadene til planen var så omfattende at saken måtte utsettes. Ny og endelig behandling av planen er antydet til mars/april 2019. Det er likevel litt å si om noen av våre aktuelle saker:

Fotgjengerovergang ved Misjonskirken i Fjordgata:
Misjonskirken har i en årrekke etterspurt bedre belysning for å sikre den overgangen. Etter en ulykke som kunne blitt langt mer alvorlig enn den ble, synes det nå som om tiltak her kommer på plass.

Herøyaveien
De berørte husene i Herøyaveien er nå revet. Det ser ut til at utbedringen av veien vil bli prioritert i Bypakke Grenland tiltakene. Men, man vet aldri hvor haren (politikerne) hopper.

Frierstranda
Som kjent ble Frierstranda lagt ut for salg tidligere i høst med en prisantydning på 4 mill. En er nå kjent med at det er kommet inn et bud på 3 mill.nå i desember. Dette budet er visstnok ikke akseptert. Imidlertid er arbeidet med å fylle igjen moloen i gang. Dette er vel, i tillegg til å tilrettelegge for ny båthavn, å anse som et forberedende arbeid for en kommende boligutbygging. Synd at ikke kommunen så sin besøkelsestid med tanke på å sikre dette området for oss her på Herøya.

Flytting av Klevstrand skole.
I våre tidligere samtaler med alle partiene, ble det klart gitt uttrykk for politisk støtte for slik flytting. Imidlertid kan det se ut som Herøya Industriparks hensynssoner kan stikke kjepper i jula for at vårt primære tomteforslag ved Herøyahuset ikke kan realiseres. Gjennom siste tids politiske mediedekning er det likevel håp, da flere partier offentlig har satt denne saken på dagsorden.

Eldreboliger.
Det er bred politisk vilje for å få til tilpassede boliger for yngre eldre (+50) på Herøya, etter samme modell som «Nabolaget» på Hovet. Dette kom enda tydeligere frem i høst, hvor Eldrerådet og Porsgrunn AP inviterte til pressekonferanse på den foreslåtte tomta. Som kjent kreves det her en omregulering av området,

Vi regner med et aktivt 1.halvår som kommer. Vi håper vi i de videre behandlinger av «våre» saker fortsatt kan vise at vi står samlet når det gjelder å jobbe for at Herøya kan bli et enda bedre sted for alle.
God jul og et riktig godt nyttår.

Med julehilsen
Jan Hovinbøle

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s